i-Sigma

Oд лабораториите за истражување на Eni доаѓа комплетна линија на лубриканти за возила, нудејќи висока ефикасност, сигурност и оптимална заштита на моторот на вашиот камион. Линијата i-Sigma вклучува производи кои се сигурни, тестирани со помош на врвна технологија, погоден за модерни мотори, кои ги исполнуваат барањата за намалување на емисиите. Специјално направени производи кои обезбедуваат економичност на горивото и заштита на животната средина.

Повеќе »

Останати производи

Производите од асортиманот на Eni се специјално формулирани за да се задоволат различните потреби за подмачкување на сите видови на возила без оглед на производителот. Истражувањето и развој од страна на Eni овозможува континуирано подобрување на перформансите на лубрикантите, со цел да се исполнат строгите спецификации на производителите, барањата за пониски емисија на издувни гасови и континуирано истражување за да се зголеми ефикасноста.

Повеќе »

Синтентички

Во споредба со конвенционалните минерални масла, синтетичките масла содржат високо рафинирана база на масло, обезбедуваат супериорна заштита и перформанси. Синтетичките моторни масла обезбедуваат повеќекратни придобивки такашто овозможуваат моторот да работи под оптимални перформанси со години.

Главните предности на синтетички масла се:

  • Висока оксидациска стабилност
  • Високо термичка стабилност
  • Висок вискозитетен индекс
  • Ниско ниво на запаливост
  • Ниско ниво на течење
  • Подолг животен век во наоска на помали трошоците за одржување
Повеќе »