i-Sint

Истражувачкиот тим на компанијата Eni разви ново уље за вашиот автомобил со назив i-Sint.

Eni i-Sint претставува целосен асортиман на синтетички, полу-синтетички и минерални масла произведени врз основа на барањата и потенцијалот на сите видови на мотори во сите работни услови.Преку поголема стабилност и флуидност, Eni i-Sint евисоко технолошко уљеза сосема нов начин на размислување за возење.Благодарение на внимателен избор на суровини и прецизна рамнотежа на сите компоненти, Eni i-Sint производите успешно ги положија ригорозни тестирања и се квалификувани на највисоко ниво од страна на производители на автомобили.

Повеќе »

Останати производи

Маслата од асортиманот на брендот Eni се специјално формулирани за да се задоволат различни потреби за подмачкување на сите видови на возила без оглед на производителот.

Истражувањето и развој овозможува континуирано подобрување на перформансите на мазивата, со цел да се исполнат строгите стандарди, содржината на овие производи овозможува пониски емисија на издувни гасови, како и зголемување на економичноста.

Повеќе »

Синтетика

Во споредба со конвенционалните минерални масла, синтетичките масла содржат високо рафинирана база масло, овозможувајќи супериорна заштита и перформанси. Синтетичките моторни масла обезбедува повеќекратни придобивки кои овозможуваат моторот да работи во оптимални перформанси повеќе години.

Главните предности на синтетички масла се:

  • Високо оксидациона стабилност
  • Високо термичка стабилност
  • Висок вискозитетен индекс
  • Ниска испарливост
  • Ниска точка на течење
  • Подолг живен век, осносно помали трошоците за одржување
Повеќе »